Juin mee Peeje lid geeft biergebruik toe tijdens vastenavend 1992

"Iedereen gebruikte, het was een way of life"

Het Juin mee Peeje lid (onherkenbaar gemaakt) op archieffoto.

"Het was de tijdens de vastenavend van 1992. We werden bij elkaar geroepen. Het kon zo niet langer. We werden uitgelachen door andere dweilbandjes, vernederd. Die gebruikten ook. En veel. Wij waren nieuwkomers, kwamen net kijken. Maar ook Juin mee Peeje moest eraan geloven.
Je moest wel erg sterk in je schoenen staan om die glazen bier af te slaan." vertelt de Juin mee Peejer (die liever niet bij naam genoemd wordt) openhartig. "Als je weigerde liep je de kans om op straat te komen staan, zonder band. Daar moest je op dat moment niet aan denken."

"Het ging ook zo makkelijk. Je kon een soort boekje met bonnen aanschaffen, vervolgens naar de bar lopen en binnen een paar tellen had je een paar glazen bier te pakken. De stichting (Stichting Vastenavend red.) keek ook gewoon de andere kant op en greep totaal niet in."

"Dat 'Het dondert en het bliksemt en het regent meters bier' een van zijn favoriete liedjes is, is achteraf gezien toch een sterke aanwijzing." (anonieme vriend van Juin mee Peejer)
"Het was op een gegeven moment zelfs zo gek, dat als je een café binnenkwam en je een paar liedjes speelde, er al vanzelfsprekend een dienblaadje met bier werd klaargezet! Ik moet het gewoon kwijt, ik wil er niet meer over hoeven te liegen. Ik hoop ook niet dat dit een schaduw zal werpen op ons 22-jarig jubileum."

"Ik wil een voortrekkersrol nemen. Misschien dat er na deze onthulling meer mensen opbiechten wat zij allemaal drinken of hebben gedronken tijdens de vastenavend. Ik ga geen namen noemen, maar ik durf met 100% zekerheid te zeggen dat ik niet de enige ben." besluit hij.