Algemeen
Economie
Internet
Sport
Achterklap
Opmerkelijk
Beurs
Wetenschap
Plugged
Auto
Hier vindt u het persbericht dat berichtte over het einde van het lampenkap conflict. Het was helaas een langlopend conflict, dat ternauwernood goed afliep.

Hieronder kunt u nog eens alle persberichten nalezen, om te lezen hoe het ook al weer zat:


>> Bericht 1: www.straks.nl/De_lampenkap
>> Bericht 2: www.straks.nl/succes
>> Bericht 3: www.straks.nl/een_lampekap_voor_iedere_krab
>> Bericht 4: www.straks.nl/Kamervragen_over_de_Lampenkapactie
>> Bericht 5: www.straks.nl/lampenkap_loopt_uit_de_hand.doc
>> Bericht 6: www.straks.nl/John van G droeg ook wel eens een lampekap
>> Bericht 7: www.straks.nl/verwarring_in_lampenkap_zaak
>> Bericht 8: Lampenkap-rage lijkt niet meer te stoppen
>> Bericht 9: www.straks.nl/Lampenkap_zaak_bereikt_nieuw_dieptepunt
>> Bericht 10: www.straks.nl/Rectificatie_Lampenkap_zaak_bereikt_nieuw_
>> Bericht 11: Lampenkap conflict bijgelegd ( U bevindt zich op deze pagina )

Lampenkap conflict bijgelegd

1e verzoeningspoging

Hoewel vele van ons dachten, dat het conflict vrijdagmiddag bij de 1e verzoeningspoging al uit de wereld was, is dit conflict dit weekend toch weer opgelaaid. Uit 'n korte fotoreportage van de vrijdagmiddag verzoeningspoging blijkt al snel het mislukken van deze poging:
Peperbus schiet te hulp

Gisteren leek 't lampenkap conflict een nieuw dieptepunt te bereiken. Menir J. en Menir V. zijn vechtend gesignaleerd in, hoe kan 't ook anders, de Lievevrouwestraat.Beide vechtersbazen konden door voorbijkomende krabben uit elkaar gehaald worden. Hiermee leek't voorlopig gesust, maar 't conflict bleef natuurlijk doorkabbelen. Het was ook niet veel later dat, notabene vlakvoor dat de prins op de mart zou aankomen, de twee wederom klaarstonden om elkaar te hersens in te slaan.Gelukkig sloeg de peperbus alles gade. Hij sprak de twee streng toe: "Ee kullekes, ge kun 'ier nou wel 'n potje gaan staan vechten. Mar da d'is toch nerreges goedvor? Ge kun beter lekker mee z'n tweekes gaan dweile in de Bergse Kefeekes. Ik zou zeggen: Gif mekaar 'n'and en wegwezen 'ier! Ik heb nog meer te doen."
De twee hoofdrolspelers in 't Lampenkappenconflict waren op de een of andere manier verrast en geimponeerd door de woorden van de Peperbus. Ze keken elkaar 'ns aan en vonden toch ook wel dat 't beter zou zijn om de boel te vergeten, een schone lei te pakken en daarmee verder te gaan. Ze schudden elkaar de hand, en de vrede was getekend:
Na dit ontroerende tafereel op de Mart, besloten de twee de raad van de Peperbus verder op te volgen en samen een pilsje te gaan drinken. Onze razendsnel toegesnelde fotograaf lukte het om 't bewijs van de teruggekeerde vrede op de gevoelige plaat vast te leggen: